İçeriğe atla
Bel Fıtığı İçin Yatak Önerileri

Bel Fıtığı İçin Yatak Önerileri

Bel ağrısına hangi yatak iyi gelir sorusu son dönemde pek çok kişi tarafından soruluyor. Bel ağrısıyla mücadele eden bireyler kaliteli bir uyku deneyimi için kendisine uygun yatağı tercih etmelidir. Aksi halde bel ağrıları çok daha dayanılmaz hale gelebilir.

Bel Fıtığı İçin Yatak Seçiminin Önemi

İnsan ömrünün büyük bir kısmı yatakta geçirir. Bu durumda doğru yatak seçiminin ne kadar önemli olduğunu kesinlikle görmezden gelemeyiz. Bireyler omurga ve bel sağlığını destekleyen yatakları tercih ederek güne dinlenmiş başlayabilir. Ancak bu alana gereken özeni göstermeyen, gelişigüzel yatak seçimi yapan bireyler güne enerjik başlayamadığı için günlük hayatta zorluk çekebilir.

Bel fıtığına iyi gelen yatak seçimi, bel ağrısı çeken bireylerin önem verdiği bir konudur. Bel ağrısı çeken bireyler acısını dindirmek adına doğru yatağı seçmeye özen gösterir. Bu bağlamda vücutta doğal eğrilikleri bozmayan, beli zorlamayan yataklar tercih edilir. Bu da bel ağrısı çeken bireylerin daha fazla ağrı ile karşılaşmasını engeller.

Yatak belimi ağrıtıyor ne yapmalıyım diyen bireyler vakit kaybetmeden yatağını değiştirmelidir. Çünkü oluşan bu ağrılar belli bir yerden sonra çok daha artacaktır. Bu da kaliteli uyku deneyiminin minimuma düşürülmesine neden olacaktır. Kaliteli uyku deneyiminin minimuma düşmesi halinde bireyler günlük yaşamlarında sinirli, aksi ya da modu düşük olabilir. Bu da hem arkadaş ilişkilerini hem de özel ilişkileri direkt olarak olumsuz etkiler.

Bel fıtığına sahip bireyler bel fıtığı olmayan bireylere nazaran yatak seçimine daha fazla özen göstermelidir. Çünkü bu bireyler bel bölgesine daha fazla basınç veren yatakları tercih ederse bel ağrılarının arttığına şahit olabilir. Bel ağrılarının artması ise bireyin hem fizyolojik hem de psikolojik durumunu direkt olarak etkiler.

Bel fıtığı olan bireyler yatağın orta kısmı çöken yatakları tercih etmemelidir. Orta kısmı çöküntü halindeki ürünlerin tercih edilmesiyle beraber bel fıtığı katlanılmaz bir hal alabilir. Çünkü orta kısmı çöküntü olan yataklar doğru yatma pozisyonunu engelleyerek omuz ve belin daha fazla yorulmasına neden olabilir.

Bel Fıtığı İçin Yatak Önerileri

Bel fıtığıyla mücadele etmenin en önemli aşamalarından birisi doğru yatak seçimidir. Doğru yatak seçimi ile beraber bel ve sırt ağrısı olan bireyler ağrısını hafifletebilir. Bu bağlamda pek çok kişi bel fıtığı için üretilmiş yatakları ve bu yatakların özelliklerini detaylı olarak inceliyor. Bel fıtığı olan bireyler alacağı yatakta şu detaylara dikkat ederse doğru ürünü daha kolay bulabilir:

  • Hava geçirgenliği özelliğinin bulunup bulunmadığı incelenmelidir.
  • Yatağın katkısız bir malzeme olarak bilinen bambudan üretilip üretilmediğine bakılmalıdır.
  • Yatağın vücudun şeklini alıp almadığına bakılmalıdır.
  • Kesintisiz uyku seçeneği sunup sunmadığı incelenmelidir.

Bel fıtığı için yatak seçecek bireyler hybrid yatak teknolojisi ile üretilmiş yatakları tercih edebilir. Hybrid yatak teknolojisi ile üretilmiş yataklar konforu ve dinamiği bir arada sunan dinlendirici özelliği yüksek yataklar arasındadır.

Bel fıtığı için Bambu yataklar da tercih edebiliyor. Kauçuk bitkisinin içerisinde yer alan sütün dondurulması ile imal edilen bambu yataklar hava geçirgenliği özelliğine sahiptir.. Bu da uyku sırasında terlemenin engellenmesine olanak sağlar. Terlemenin yanında bu yataklar ağırlığın tüm yatak yüzeyine dağıtılmasına olanak sağlar. Yatak yüzeyine ağırlık dağıttığı için bel ağrılarının minimuma düşürülmesine yardımcı olan önemli bir yatak çeşididir.

slider-1

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : https://www.sleeppeople.com.tr/3d-bamboo-visco-yatak

Bel Fıtığı Olanlar Nasıl Yatak Tercih Etmeli? (Yumuşak - Sert- Orta Sert)

Bel ağrısı olanlar nasıl yatakta yatmalı sorusu yoğun bel ağrısı olan bireylerin sorduğu ve cevap aradığı en önemli sorunlardan birisidir. Bel ağrısı olan bireyler vücudun şeklini alan ve üzerinden kalkınca eski haline dönen yatakları tercih etmelidir. Bu tür yatakların tercih edilmesiyle beraber bel bölgesine binen yük azalacağı için konforlu bir uykuya sahip olunabilir.

Bel ağrısı için yatak seçimi gerçekleştirecek bireyler yumuşak mı yoksa sert mi yatağı tercih etmesi gerektiğini sorguluyor. Çok sert olan yataklar bel fıtığı olan bireyler için uygun değildir. Çünkü bu yataklar yapısından dolayı omurganın yana eğilmesine neden olur. Oysaki kaliteli ve ağrısız bir uyku için omurganın düz durması gerekir.

Bel ağrısı olan bireyler sert yataklardan uzak durmalıdır. Ancak sert yataklardan uzak duran bireyler yumuşak yatakların sağlıklı olduğunu düşünebiliyor. Yumuşak yataklar da sert yataklar gibi bel sağlığını olumsuz etkileyen yataklardır. Çünkü yumuşak yataklar bel bölgesine hiç basınç uygulayamaz. Bel bölgesine hiç basınç uygulanmaması ise bel ağrılarının artmasına ve huzursuz uyku saatlerine neden olur. Bu bağlamda bel ağrısı çeken bireylerin yumuşak yataklardan uzak durması gerekiyor.

Bel ağrısına sahip bireylerin tercih etmesi gereken yatak tipi orta sertlikte olmalıdır. Orta sertlikte üretilen yataklar bel ve omuz bölgesini koruyan, ağrıların oluşmasını engelleyen bir yapıdadır. Bel ve omuz bölgesine yeterli düzeyde basınç uygulayan orta sert yataklar sayesinde sabah uyandığınızda güne enerjik başlayabilirsiniz.

Bel Fıtığı Olanlar Nasıl Uyumalı?

Bel ağrısı için en iyi yatak seçimini gerçekleştiren bireyler kaliteli bir uyku için nasıl uyuması gerektiğini de sorgulamalıdır. Eğer doğru pozisyonlarda uyunmazsa bel ağrıları yine devam edecektir. Bu da yataktan verim alınmasını engelleyen istenmeyen bir detaydır.

Bel ağrısı çeken bireyler yüz üstü uyumayı tercih edebiliyor. Ancak yüz üstü uyumak omurga ve bel bölgesine ekstra yük bindirir. Omurga ve bel bölgesine ekstra yük binerse ağrı çok daha şiddetli hale gelir. Bu bağlamda bel fıtığı olan bireylerin yüz üstü uyuması önerilmez.

Bel ağrısı olan bireyler sır üstü uyumak gibi bir yanlışın içerisine girebiliyor. Sırt üstü uyumak bel ağrılarını artıran, uzmanların önermediği bir uyuma şeklidir. Çünkü sırt üstü uyuma şekli arka bacakların kasılmasına sebep olur. Arka bacakların kasılması ise bel ve omuz bölgesinde ağrı ile karşılaşılmasına neden olabiliyor. Bu bağlamda bel fıtığı olan hastalar daha fazla ağrıyla karşılaşmamak için sırt üstü uyumak gibi bir hataya girişmemelidir.

Bel ağrısı için önerilen ve doğru olarak kabul edilen uyuma biçimi cenin pozisyonunda uyumadır. Cenin pozisyonunda yatan birey omurgaya yük binmesini engellemiş olur. Üstelik cenin pozisyonunda uyuyan bireylerin daha az horladığı yapılan çalışmalarla gözler önüne serilmiştir. Cenin pozisyonunda uyumayı tercih eden bireyler bacaklarının arasına yastık almayı ihmal etmemelidir. Bacakların arasına yastık alınmasıyla bel bölgesindeki basınç azaltılır. Bel bölgesindeki basıncın azaltılması halinde ağrı eşiği minimum düzeye indirilebilir.

Sepet 0

Sepetiniz şu anda boş.

Alışverişe Başla
WhatsApp