İçeriğe atla
Visco Yatak Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Visco Yatak Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Visco Yatak Nedir?

Yatak araştırması yapan kişilerin karşısına sıklıkla visco yatak çeşitleri çıkar. Peki, visco yatak nedir? Standart sünger yatağın üstüne visco denen katman yerleştirilir. Bu katman elastiktir. Bu yüzden ekonomik olmakla beraber oldukça rahat bir çeşittir. Süngerin üstüne yerleştirilen elastik katmanlı yatak tipine visco yatak çeşitleri denir. Tamamen visco olarak üretilen yatak bulmak imkansızdır çünkü bu tarz bir yatakta rahat uyuyabilmek çok zordur. Böyle bir yatakta kişi tamamen yatağın içine çökecektir. Dolayısıyla huzurlu bir uyku uyuyamamış olur. Bu sebepten dolayı %100 visco yatak üretilmez. Yani tamamı bu maddeden olan bir yatak söz konusu değildir. Belirlenen oranlarda bulunması rahat bir uyku için yeterlidir.

Visco Yatak Özellikleri Nelerdir?

             1.Terlemenizi Önler

Gece uyurken terleyenlerdenseniz visco yatak tercih ederek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Açık hücreleri olan elastik bir malzeme olduğu için hava akımı sağlayarak terlemeyi önler. Aynı zamanda ısı derecesi ne kadarsa sabitler. Terlemeyi önlemesi en çok da yaz ayları için oldukça caziptir. Kış ayları içinse ısıyı sabitliyor olması oldukça önemli bir noktadır.

             2.Her An Rahat Hissedersiniz

Yan, sırt üstü ya da yüz üstü uyumayı seviyor olabilirsiniz. Hangisi olursa olsun visco yatak her uyuma şekline uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Böylelikle uyku sırasında rahat hissederken sabah uyandığınızda da kendinizi oldukça zinde ve iyi hissedersiniz.

            3.Uzun Ömürlüdür

Visco yatak çökme sorunu yaşatmayan uzun ömürlü bir yatak çeşididir. Kaç kilo olursanız olun ayak uydurabilir. Kilonuza ve ısı seviyenize göre şekil alır. İçinde yay olmadığından batma gibi sorunlarla karşı karşıya getirmeyen visco yatak seçenekleri oldukça dayanıklıdır. Eğer yoğunluğu az olan bir yatak seçerseniz o zaman ilerleyen yıllarda çökme sorunu yaşanabilir. Bu yüzden hem yay üstüne konmamış olan hem de yoğunluğu iyi seviyede olan bir visco yatak tercih etmek daha doğrudur.

Neden Visco Yatak Almalıyım?

Visco yatak, içerisindeki özel malzemelerden dolayı çok rahat bir yatak olarak bilinir. Visco, yatağın en üst kısmına konduğu için uyurken vücudun kendi şeklini alır. Dümdüz ve sert bir zeminde yatmak oldukça rahatsız edicidir. Visco yatak rahat bir uyku için gerekli olan tüm özelliklere sahip bir yatak çeşididir. Aynı zamanda antibakteriyel oldukları için yatağın küflenme ihtimali de ortadan kaybolur. Koku yapmazlar. Visco yatak aldıktan sonra 1 ay kadar beklemek gerekir. Çünkü her yatak için belli bir alışma süresi söz konusudur. Bu süreçte başlangıçta alışık olmayan kişiler zorluk yaşayabilir. Fakat yatak bedenin şeklini aldıkça ve ne kadar rahat olduğunu fark ettikçe visco yataklar vazgeçilmeziniz olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : https://www.sleeppeople.com.tr/3d-bamboo-visco-yatak

Visco Yatak Fiyatları Nelerdir?

Visco yatak fiyatları markasına göre değişkenlik gösterir. Her marka visco kullansa da mutlaka kendine özgü farkları da bulunur. Örneğin bazı firmalar jelli visco yatak üretir. Bu jel sayesinde yatağın hapsettiği ısı yükseldiğinde kişi sıcaklamaz. Çünkü içindeki jel doku anında serinleme etkisi yaratır ve ısı normalleşir. Jelsiz visco yataklar serinleme etkisi yaratmayacağından sıcaklama problemi yaşatabilir. Özellikle sıcaklıktan hoşlanmayan kişiler için bu oldukça rahatsız edici olabileceğinden visco yatak alırken bu hususa dikkat etmek faydalı olacaktır. Genel olarak bakılacak olduğunda visco yatak fiyatları minimum 1.500 TL ile 10.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Bu fiyat markaya ve vadettiklerine göre daha yükseğe de çıkabilir. Visco yatak alırken visconun yoğunluğuna dikkat etmek gerekir. Bu yoğunluğun derecesine göre de fiyatlar değişir. Şu an için uluslararası standartlara göre visco yatak kalınlığı 2 cm’den az olmamalıdır. Yoğunluk derecesi de yaklaşık 70 dansite olmalıdır. Bu kıstaslar da yatağın fiyatını arttırıp azaltır. Pişman olmamak adına satın alırken kalınlığının ve yoğunluğunun standartlara uygun olmasına dikkat etmek yerinde olacaktır.

Sepet 0

Sepetiniz şu anda boş.

Alışverişe Başla
WhatsApp